San Giuseppe este o biserică ce aparține ordinului franciscan. Frații minoriți aveau o serie de proprietăți și edificii religioase în afara orașului, în apropierea zidurilor. După preluarea orașului de către venețieni, aceștia au impus - din considerente militare - demolarea oricăror clădiri pe o rază de 1,5 kilometri distanță față de ziduri. Franciscanii au fost recompensați binișor pentru proprietățile distruse, bani cu care au cumpărat teren în centrul orașului, unde au ridicat o mânăstire. Biserica a fost construită între 1519-1541, în timp ce lucrările pentru restul complexului au continuat și în secolul următor.
În 1797 Italia este invadată de o armată revoluționară franceză condusă de generalul Napoleon Bonaparte. După cucerire sunt create mai multe „republici surori”, în realitate niște state clientelare, ce copiau modelul revoluționar francez, care, între altele, presupunea desființarea instituției Bisericii. Ca atare mânăstirea San Giuseppe este desființată. În sec. 19 statul italian a confiscat mânăstirea propriu-zisă, dar a permis utilizarea în continuare a bisericii ca lăcaș de cult.
Biserica a fost construită în stilul Renașterii lombarde târzii. Interiorul este decorat cu lucrări artistice în stil baroc.
Cripta.
Santa Maria dei Miracoli a fost ridicată la sfârșitul sec. 15 - începutul sec. 16 ca un semn de mulțumire din partea orășenilor către Sfânta Fecioară, care ar fi pus capăt unei epidemii de ciumă în 1484. Arhitectura bisericii aparține Renașterii târzii, la fel și decorația internă, între artiștii prezenți cu lucrări aici numărându-se și Moretto. Inițial pereții erau acoperiți cu fresce, dar, din păcate, lăcașul a fost avariat în timpul războiului într-un bombardament, iar frescele au fost pierdute.
Piazza della Loggia a fost construită în a doua jumătate a sec. 16, în stil renascentist venețian.
Palazzo della Loggia a fost din sec. 16 și mai este sediul Consiliului Local.
Biserica Santa Maria della Carita a fost ridicată între 1640-1655 în stil baroc. Anterior aici se găsea o altă biserică dedicată Mariei Magdalena. În sec. 18 clădirea a fost restaurată și i s-au adus unele modificări minore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu