joi, 4 iunie 2020

Viena (3)

Palatul Hofburg a fost reședința din Viena a Curții Imperiale austriece (în general era văzut mai mult ca o reședință de iarnă). O partea a sa este azi muzeu, iar altă parte cuprinde reședința președintelui Austriei și birourile administrației prezidențiale. Adăpostește, de asemenea, sediul OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa).
Numele s-ar traduce prin Castelul de Sus, ori Înalt (în sensul de sediul al Curții).
Primul palat a fost ridicat aici în a doua jumătate a sec. 13. În 1279 era deja documentat ca sediul al Casei Habsburg, deci este mult mai vechi decât reședința de la Schonnbrun. De-a lungul secolelor a fost lărgit și modificat de mai multe ori.
Biletul costă 15 euro, iar turul conține trei componente: Muzeul Sisi (câteva camere dedicatei celebrei Sisi - împărăteasa Elisabeta, soția lui Franz Iosif, camere ce conțin ceva portrete, niște replici ale rochiilor împărătesei, o replică a compartimentului său din trenul imperial, ceva obiecte personale și desene), apartamentele imperiale și o expoziție ce conține vesela și argintăria utilizate la dineurile oficiale, ori mesele private).
































Karlskirche este o biserică dedicată Sf. Carol Borromeo, unul din personajele importante ale Contrareformei catolice din sec. 16. A fost construită între 1716-1737 de împăratul Carol VI și este considerată cea mai frumoasă biserică barocă din Viena.











Niciun comentariu: