luni, 16 iulie 2018

Malaga (II)

Catedrala din Malaga a fost construită între 1528-1782 în stil gotic şi renascentist. Doar faţada şi unele elemente de decoraţie interioară sunt în stil baroc. Unica turlă, cea de nord are 84 de metri, fiind a doua cea mai înaltă din Andalusia după La Giralda - turla catedralei din Sevilla. Turla de sud nu fost terminată. Legenda spune că banii strânşi pentru construirea acesteia au fost donaţi pentru efortul de război (Spania şi Franţa au luptat alături de coloniile britanice din America de Nord - viitoarele SUA - în războiul de independenţă al acestora). Recent, au fost descoperite ceva registre contabile ale catedralei din sec. 18, care sugerează că, de fapt, banii au fost folosiţi pentru repararea unora din străzile principale ale oraşului.
Biletul de intrare costă 10 euro.












Capela San Jose.

Capela Cristos al victoriilor.

Capela Imaculatei Concepţii.

Capela San Francesco.








Santa Maria del Sagrario este o biserică cuprinsă în complexul religios al catedralei. A fost construită în sec. între sec. 15-18 în stil gotic şi renascentist. La interior este decorată în sec. baroc.







Alcazaba este un palat fortificat construit în sec. 11, pe când Malaga era un taifa independent, de către dinastia Hammudid. Este ridicat pe un deal ce domină centrul oraşului şi portul şi care, pe vremuri, era parte a sistemului de fortificaţii al Malagăi. Azi din vechile ziduri au rămas doar Alcazaba şi Castelul Gibralfaro. Acesta din urmă este localizat pe un alt deal şi este legat cu ziduri de Alcazaba.
Zidurile duble ale Alcazabei presărate cu turnuri masive au constituit una din cele mai puternice centuri de fortificaţii din Europa şi nu au fost cucerite niciodată. Spaniolii au luat oraşul după un lung asediu şi înfometarea asediaţilor. În interiorul zidurilor sunt grădini, fântâni şi un palat construit în sec. 11 în stil maur şi extins în sec. 14.






Castelul Gibralfaro şi zidurile ce-l leagă de Alcazaba.















Niciun comentariu: