duminică, 7 octombrie 2018

Segovia (II)

Catedrala din Segovia este închinată Fecioarei şi a fost construită între 1525-1577 în stil gotic târziu. Vechea basilică se găsea sub zidurile alcazarului şi fusese distrusă în timpul revoltei oraşelor castilliene (1521-1522). Edificiul are dimensiuni impunătoare: 105 metri lungime, 50 lăţime, o înălţime interioară a bolţilor de 33 de metri şi înălţimea maximă de 90 de metri. Cupola a fost construită în prima parte a sec. 16, în stil baroc. Interiorul este decorat în stil gotic, renascentist şi baroc.






















Capela Sfintei Concepţii.



Sacristia.




Claustrul.



Muzeul catedralei conţine lucrări cu tematică religioasă şi vitralii din sec. 16.





Casa de los Picos (sfârşitul sec. 15).




Biserica San Martin a fost ridicată la jumătatea sec. 12, în stil romanic.






Unul dintre monumentele cele mai vizibile ale Segoviei este Apeductul roman. A fost construit prin sec. 1 d.Hr., ori la începutul sec. 2 d.Hr., şi este unul dintre cele mai bine păstrate şi spectaculoase construcţii de acest gen din Europa. Înălţimea maximă a apeductului este de 28,5 metri. A fost construit din peste 25.000 de blocuri din granit, fără mortar, fixate doar prin propria greutate. O porţiune a fost distrusă de arabi în 1072. În timpul domniei Isabelei de Castillia şi lui Ferdinand de Aragon (sec. 15), apeductul a fost reparat, avându-se deosebită grijă să se respecte întocmai modelul roman. A aprovizionat oraşul cu apă până spre sfârşitul sec. 19 şi încă este funcţional. Însă nu mai este folosit întrucât se preferă utilizarea apei de adâncime, mai puţin supusă poluării.




Biserica San Miguel a fost construită în sec. 12, în stil romanic. În această biserică, în anul 1474, a fost proclamată regină Isabela de Castillia. În 1532 cea mai mare parte a lăcaşului a fost demolată şi reconstruită în stil gotic târziu.





Zidurile Segoviei au fost construite pentru prima dată prin sec. 3 de către autorităţile imperiale romane. Prin sec. 8 fortificaţiile au fost refăcute, probabil de către mauri. După recucerirea creştină, în 1088, vechea centură de fortificaţii a fost lărgită şi întărită. În secolele următoare au avut loc alte lucrări de refacere, ultima datând din sec. 16.








Niciun comentariu: