miercuri, 27 noiembrie 2019

Volterra (II)

San Lino este o mică biserică din Volterra. A fost înălțată în 1480 pe locul unde tradiția spune că s-ar fi aflat casa Sf. Linus, al doilea episcop al Romei, poziție în care a fost numit de însuși Sf. Petru. Frescele, în stil baroc, sunt opera unor artiști florentini din sec. 17.













Teatrul roman a fost construit în sec. 1 î.Hr. În fața teatrului se găsesc thermele ce datează din sec. 3 d.Hr.


Am intrat și în atelierul unuia din artizanii locali în alabastru.

De la pietroi ...

... la artă.


Palazzo Minucci-Solaini (sec. 16).


Fortăreața Medici a fost construită de florentini în 1342, apoi refăcută de Lorenzo de Medici, după revolta Volterrei din 1472. Azi este închisoare și nu se vizitează.


Palazzo dei Priori a fost primăria medievală și, totodată, sediul consiliului local. A fost construit între 1208-1257 în stil gotic. Este cea mai veche primărie medievală din Toscana.

Vis-a-vis de Palazzo dei Priori se găsește Palazzo Pretorio - sediul magistratului suprem al orașului: podesta ori căpitanul poporului. A fost realizat în sec. 16 prin unirea mai multor clădiri învecinate, clădiri datate în sec. 14.

Biserica Sf. Francisc, după cum îi spune și numele, a fost centrul unei comunități franciscane. A fost ridicată în sec. 13, dar a suferit modificări în sec. 18.









Capela Crucii Zilei a fost construită în 1315. Frescele au fost pictate în 1410 de Cenni di Francesco, artist florentin al Goticului târziu și al Renașterii timpurii.








Niciun comentariu: