luni, 14 septembrie 2020

Innsbruck (II)

 




Arcul de Triumf a fost construit în 1765 pentru nunta arhiducelui Leopold, fiul Mariei Tereza și viitor împărat, cu prințesa spaniolă Maria Luisa.




Clădirea din dreapta este Helblinghaus a fost construită în sec. 15, în stil gotic. În 1725 proprietarul de atunci a decis refacerea edificiului și redecorarea sa în stil rococo (baroc târziu).



Turnul orașului are ceva peste 51 de metri și a fost construit între 1442-1450 în stil gotic. Servea ca punct de observație pentru eventuali inamici, ori pentru posibile incendii.


Catedrala Sf. Iacob a fost ridicată între 1717-1724 în stil baroc, în locul vechii catedrale afectată de un cutremur în 1689. Catedrala a fost destul de serios lovită într-un raid aerian în 1944. După război a fost restaurată.




Altarul principal ...

... conține o pictură - Fecioara cu Pruncul - realizată de unii din cei mai mari artiști renascentiști germani, Lucas Cranach cel Bătrân.








Acoperișul de Aur este cel mai cunoscut simbol al orașului. Clădirea în sine a fost construită la începutul anilor 1400 de arhiducele Frederic IV, pentru a servi drept reședință ramurii tiroleze a Habsburgilor. "Acoperișul", adică loggia, a fost construită pentru nunta împăratului Maximilian I cu Bianca Maria Sforza, fiica ducelui de Milano. Perechea s-a căsătorit în 1500 și a asistat din loggia la diferitele festivități organizate în onoarea lor în piața din față. Acoperișul este executat din 2657 de plăcuțe de cupru aurite.







Coloana Sf. Ana a fost ridicată în 1706, pentru a serba eliberarea orașului de sub ocupație bavareză. Trupele din Bavaria s-au retras 26 iulie 1703, Sf. Ana în calendarul catolic. În ciuda numelui, Sf. Ana are doar o statuie la baza coloanei, alături de cele ale sfinților Cassian, Vigiliu și Gheorghe. În vârf se găsește o sculptură reprezentând-o pe Fecioară.




Niciun comentariu: