luni, 6 august 2018

Granada (II)

Catedrala din Granada a fost construită între 1526-1561 în stil renascentist, cu unele elemente gotice. Ca şi prin alte oraşe spaniole, catedrala a fost ridicată pe locul unde se aflase marea moschee a metropolei nasride. Aceasta a fost demolată, iar o parte din materiale au fost utilizate la edificarea monumentului creştin. În sec. 18 au fost aduse unele modificări în stil baroc.
Biletul de vizitare costă 5 euro.









Altarul Sf. Iacob - sec. 17.

Capela Sf. Lucia - sec. 16.



Capela Sf. Treime - sec. 17.






Capela Regală a fost construită anterior catedralei propriu-zise (între 1505-1517), în stil gotic, pentru a adăposti mormintele Isabelei de Castillia, al lui Ferdinand de Aragon şi, eventual, ale altor membri ai dinastiei. Tot aici există şi o mică galerie de pictură religioasă renascentistă.
Biletul de intrare costă 4 euro şi nu este permisă fotografierea. Dar am reuşit să "fur" câteva poze.







San Juan de Dios este o biserică ridicată, între 1737-1759, în stil baroc târziu. La interior este  somptuos decorată. Este dedicată Sf. Ion al lui Dumnezeu, un soldat spaniol de origine portugheză, care a renunţat la cariera armelor şi şi-a dedicat viaţa îngrijirii celor săraci.











Altarul principal.



Pe o scară interioară se poate ajunge la balconul basilicii şi la capela unde sunt păstrate moaştele Sfântului Juan de Dios, împreună cu ale altor sfinţi şi martiri catolici.









Niciun comentariu: