joi, 17 octombrie 2019

Roccastrada

Este un orăşel (mai mult un sat, după dimensiuni) pitoresc în sudul Toscanei, provincia Grosseto. A fost întemeiată în vârful unui deal, pentru a-i conferi o poziţie mai uşor de apărat.
În sec. 12-14 a făcut parte din teritoriile familiei Aldobrandeschi, cea mai importată familie nobiliară din Toscana de sud, menţionată documentar încă din sec. 8. În sec. 14 zisa familie a avut un conflict cu puternica Republică sieneză, conflict pe care l-au pierdut, împreună cu unele teritorii, între care şi Roccastrada. Când Siena, la rândul ei, a fost cucerită de florentini, aşezarea a intrat în componenţa Marelui Ducat Toscan.
Zidurile orăşelului se păstrează în mare parte. Au fost construite în sec. 12, suferind unele modificări în veacurile următoare.









Biserica Sf. Nicolae a fost construită în sec. 13 (menţionată într-un document din 1275). A suferit unele modificări în sec. 16.



Bisericuţa conţine 2 fresce pictate de Giovanni Maria Tolosani, un pictor din regiune de oarecare importanţă, care a pictat în stilul Renaşterii târzii (sec. 16).

Fecioara cu Pruncul...

... şi Buna Vestire.

Turnul cu ceas - sec. 13.







Niciun comentariu: