duminică, 20 decembrie 2020

Berna (II)

 











Fântâna Zahringen a fost realizată pentru a-l omagia pe fondatorul orașului, ducele Berchtold V von Zahringen. Reprezintă un urs în armură (legenda zice că ducele ar fi vânat un urs în locul unde a întemeiat Berna).





Fântâna Justiției.




Podul Porții de Jos a fost construit între 1461-1489.


Groapa urșilor a fost construită în 1857. Deoarece simbolul Bernei era un urs, în oraș a existat aproape permanent un loc în care erau păstrați urși în captivitate - cea mai veche atestare a acestui fapt datează din anul 1513, dar probabil că obiceiul este mult mai vechi. Din 2009 "groapa" a fost completată cu un parc amenajat pe malul râului, de care este legată printr-un tunel subteran.




Biserica Sfinții Petru și Pavel a fost construită între 1858-1864, într-o combinație de stiluri neoromanic și neogotic. A fost construită pentru comunitatea catolică, după ce cultul catolic a fost legalizat din nou la începutul sec. 19.


Primăria din Berna (clădirea din stânga) a fost construită între 1407-1417, cu diferite completări și restaurări în secolele următoare.


Statuia Stegarului.

Kafigturm (Turnul închisorii) a fost construit în 1256 ca parte a unei noi centuri de ziduri. Orașul se extinsese dincolo de zidurile inițiale și a fost nevoie de noi fortificații. Turnul original a fost demolat în 1640 și reconstruit în deceniile următoare. Între timp avusese loc o nouă expansiune a orașului și fuseseră ridicate noi ziduri, deci Kafigturm își pierduse rolul militar. În schimb a servit drept arhivă, turn de observare pentru depistarea incendiilor și închisoare. În fața lui se găsește Fântîna Annei Seiler, o berneză care, în 1354, și-a donat casa și averea pentru înființarea unui spital.




Fântâna cimpoierului.


Parlamentul elvețian.

Banca Națională a Elveției.



Niciun comentariu: