Vila San Michele a fost construită la sfârșitul sec. 19 de Axel Munthe, un doctor suedez, care s-a îndrăgostit de Capri și și-a petrecut o bună parte din viață aici. Complexul este ridicat după planurile proprii și conține numeroase piese de artă romană descoperite în insulă chiar de el, ori dăruite de localnici. De altfel, Munthe a găsit rămășițele unei villa romane chiar pe proprietatea sa. Numele construcției vine de la o veche capelă, ridicată în evul mediu și dedicată Sf. Mihai, ce se găsea în apropiere. Doctorul a scris o carte autobiografică numită Cartea de la San Michele. Biletul de intrare costa astă iarnă 10 euro; cam scump în opinia mea.
Din Anacapri poți urca pe Monte Solaro. Cu o altitudine de 589 de metri, este cea mai înaltă colină de pe insulă. Din nou, se poate urca pe potecă (cam vreo oră de urcuș) sau cu telescaunul. Pe cablu e cam scumpuț: 9 euro segmentul, ori 12 euro dus-întors. Indiferent de metodă, merită efortul (fizic, ori pecuniar). De aici ai o splendidă panoramă asupra întregii insule.
Panoramă asupra părții estice a insulei și a satului Capri. În plan îndepărtat Peninsula Sorento și Coasta Amalfitană.
Cele trei stânci izolate din sudul insulei se numesc Faraglioni (de fapt este și o a patra, dar, fiind mai plată și nespectaculoasă, este trecută cu vederea). Pe una din ele trăiește o specie de șopârlă - șopârla albastră, unică în lume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu