San Juan de Dios este încă una dintre bisericile impresionante ale Granadei. A fost construită între 1737-1759 în stil baroc târziu (sau rococo) și are un interior somptuos decorat.
Am trecut pe la multe parcări prin Oiropa, dar e prima oară când văd perioada și prețul afișate așa.
Lângă catedrală se mai păstrează o bucățică din vechiul bazar al orașului arab.
Mânăstirea Regală Înălțarea Fecioarei este un lăcaș religios întemeiat de ordinul carthusian, unul dintre cele mai importante ordine monahale medievale. Lucrările au început în 1516 și au durat peste trei secole, motiv pentru care componentele complexului expun evoluția diferitelor stiluri arhitectonice și artistice ce s-au schimbat de-a lungul perioadei de construcție: gotic târziu spaniol, renascentist și baroc.
Mânăstirea a ființat ca atare până în 1835, an în care călugării carthusieni sunt alungați din Spania, iar proprietățile lor confiscate. Biserica a fost folosită o vreme ca biserică parohială și azil, apoi a fost lăsată să se degradeze. În prezent este renovată și transformată în muzeu.
Claustrul renascentist a fost definitivat în forma actuală în sec. 17.
Sacristia a fost construită între 1727-1764, în stil rococo (baroc târziu). Este considerată una dintre cele mai frumoase sacristii din lume.
Corral del Carbon este cea mai veche clădire din orașul de jos. A fost construită în prima jumătate a sec. 14 (prima dată menționată într-un document din 1336), în vecinătatea bazarului, servind drept han și depozit de mărfuri. După cucerirea creștină, clădirea a fost dăruită unuia dintre ofițerii spanioli. După moartea acestuia, în 1531, a fost transformat în teatru, funcție pe care a deținut-o până spre sfârșitul secolului. Apoi a devenit un ansamblu de apartamente, fiind împărțită între mai mulți locatari, și deteriorându-se treptat. În 1928 a fost achiziționată de stat și restaurată. Azi adăpostește un oficiu de unde poți achiziționa bilete pentru Alhambra și o serie de expoziții temporare.
Albaicin (sau Albayzin) este unul dintre cartierele Granadei, care și-a păstrat înfățișarea tradițională a orașului maur din perioada nasridă, cu străduțe înguste și case văruite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu