sâmbătă, 2 aprilie 2022

Malta (II)

Turnul Sf. Agata este o altă componentă a sistemului maltez de alertă timpurie. A fost construit între 1647-1649, fiind ultima fortificație de acest gen de mari dimensiuni. Pe platforma superioară putea fi desfășurată o puternică artilerie, iar garnizoana număra cel puțin 30 de oameni. Biletul costă 2,5 euro.




Da, aveau broșurică și în limba română. De altfel, ne-am împiedicat de ceva concetățeni prin Malta.









În unele părți ale Maltei se găsesc aceste ”urme de care„. Specialiștii cred că sunt făcute de populația care a adus cultura bronzului în insulă, începând aproximativ cu anul 2000 î.Hr. În ciuda numelui, nu se știe cu exactitate la ce foloseau. În multe cazuri urmele sunt prea adânci, ori prea depărtate una de alta, ori pur și simplu nu sunt paralele, deci nu puteau fi produse de roțile din lemn ale unor care.





Satul lui Popeye este un fost platou de filmare ridicat într-un mic golf din nordul insulei. Aici a fost turnat în 1980 un film, în care eroul omonim era jucat de regretatul Robin Williams. Poate fi vizitat.

Faleza Dingli este situată în partea vestică a insulei, în apropierea satului cu același nume. Este unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Malta.



Capela Sf. Magdalena a fost construită în anul 1646.

Întrucât aici terenul este ceva mai înălțat, poți vedea de-a curmezișul insulei până la Valletta, care este pe latura estică, la vreo 13-14 km.

Niciun comentariu: