luni, 11 aprilie 2022

Siġġiewi

Siġġiewi este un orășel din partea de sud a Maltei, la vreo 10 kilometri de capitala Valletta. A fost creat după jumătatea sec. 16 prin unirea mai multor cătune. Așezarea este situată pe o mică creastă ce separă două văi, unele dintre cele mai roditoare ale insulei. Recoltele bogate au avut ca rezultat creșterea demografică și un nivel de prosperitate simțitor mai ridicat decât al altor orașe similare din Malta.
În ciuda dezvoltării și a creșterii populației, Siġġiewi nu a fost recunoscut oficial ca oraș decât în 1797 de către marele maestru Ferdinand von Hompesch, ocazie cu care l-a și redenumit cu numele său - Citta Ferdinand (puțină lume îi spune astfel).


Biserica Fecioara Divinei Providențe a fost construită în sec. 18, în stil baroc maltez, peste ruinele unei capele din sec. 16.



Biserica Sf. Ioan Botezătorul a fost ridicată în 1730.







Biserica Sf. Nicolae de Bari a fost ridicată în același stil baroc maltez, ce caracterizează majoritatea lăcașurilor religioase majore. Lucrările s-au desfășurat între 1676-1693. Fondurile au venit strict de la comunitatea locală, fapt ce denotă nivelul de prosperitate de care se bucurau băștinașii la vremea respectivă.










Pe un deal din apropierea orașului se găsește Palatul Verdala. A fost construit în 1586 de marele maestru Hugues Loubenx de Verdalle. Azi servește drept reședință de vară a președintelui maltez. În jur este una din ultimele păduri ale insulei.

Niciun comentariu: